diumenge, 20 de setembre del 2009

PLATÓ per Sara


Filòsof grec nascut a Atenes, creador d’un sistema filosòfic i d’un mètode d’exposició de la filosofia que el converteix, probablement, en el filòsof més influent de tota la història. Descendent d’una acomodada i aristocràtica família que es vanagloriava de descendir de l’antic rei Codre .La seva educació filosòfica va estar durant un cert temps a càrrec del filòsof heracliteà Cràtil, encara que el seu verdader mestre va ser Sòcrates, i la influència sobre el pensament platònic va ser molt important, fins al punt que en les seves obres Plató sempre li va retre homenatge.
Plató defensa un dualisme antropològic, ja que creu que l'ésser humà està compost per dues substàncies diferents, l'ànima i el cos.Formula la teoria de les idees basada en l'existencia de dos mons.Tambe esta la seva teoria politica on el govern que proposa Plató és una aristocràcia, on regnen els millors, els filòsofs, que són els més preparats per fer-ho.



http://www.pensament.com/filoxarxa/filoxarxa/FiloXarxa.htm?http://www.pensament.com/filoxarxa/filoxarxa/prim1166.htm


http://www.alcoberro.info/planes/plato.htm


http://www.youtube.com/watch?v=E64dlgAjDUk

1 comentari:

  1. Molt bé també, Sara. Com he dit en el meu comentari a Ade, ja tenim plantejats els principals temes platónics: els dualismes (epistemològic, ontològic i antropològic) i la teoría del govern, on han de maner els filòsofos, en tant que més preparats.
    Un detallet: a veure si eres capaç de posar els enllaços de manera que es puga clicar damunt. Va, ixe és el próxim repte que tens.
    Enhorabona!

    ResponElimina