dilluns, 21 de setembre del 2009

Plató per Vicent Ivañez


Plató nascut al 427 a.C. a la ciutat d’Atenes (capital de la gran potència mundial durant aquella època en la vida al mediterrani) i mort l’any 347 a.C.; de nom Arístocles d’Atenes fou descendent de una família adinerada i amb poder de la Grècia clàssica, siguent educat com qualsevol altre xiquet del mateix estat valorant la ment i el cos.

A la seva joventut va rebre lliçons d’ heracrità Cràtil i més avant a l’edat d’uns vint anys sigué deixeble del filòsof Sòcrates al qual venerava i del qual va agafar la major part dels seus ideals. A la seva adultes sigué mestre d’Aristòtil i una de les seves creacions més importants fos la de “La república” on en forma de diàlegs plasmà els seus pensaments sobre la visió d’un estat “ideal”

Els ideals de Plató es basen en un dualisme antropològic, ja que per a ell l’èsser humà està format per dues substàncies distintes: el cos i l’ànima.
A més a més Plató parla de dos móns, un format per la matèria i un altre de les idees i del saber (el superior) encara que es referixca metafòricament.
Per a ell la forma de govern correcta era aquella en la que governava el més intel·ligent i veia un error la democràcia, ja que provenia d’una família aristòcrata d’ahí el seu nom.
Açi deixe uns links per a qui estiga interesat en el tema:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada